امروزه، کسب و کار و تکنولوژی به شکلی در هم آمیخته شدهاند که جدایی آنها امکانپذیر نیست و تقاضا برای خدمات تحول کسب و کار مبتنی بر تکنولوژی با سرعت زیادی در حال رشد است. شرکت مشاوران سیستمهای پیشرفته انتقال دیجیتالی را از طریق خدمات مبتنی بر سبک جدید فناوری اطلاعات برای سازمانها ممکن میسازد. متخصصان شرکت دیدگاههای کسب وکارها و صنایع را با نوآوریهای فناوری در راستای رشد سازمانها ترکیب میکند و آنها را در حل چالشهای اطلاعاتی و تکنولوژیکی حیاتیشان یاری خواهد کرد.
همراه و همگامبودن با تکنولوژی از اصلیترین دغدغههای سازمانهای بزرگ و رو به رشد است، البته همیشه تردیدهایی پیرامون موفقیت یا عدم موفقیت بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید وجود دارد. برنامهریزی دقیق و پشتیبانی شرکت به سازمانها کمک میکند تا بر دغدغه تردید در موفقیت ابزارها و تکنولوژیهای جدید فائق آیند. امروزه بسیاری از سازمانها برای رفع نیازهای خود در حوزه فناوری اطلاعات اقدام به خرید نرمافزارهای آماده از شرکتهای تولید نرمافزار میکنند؛ در نرمافزارهای قدرتمندی که شرکتهای بزرگ نرمافزاری توسعه میدهند، تمام تلاش بر آن است که نیازهای هر سازمانی با همان بسته نرمافزاری آماده مرتفع شود. در عین حال، در اکثر اوقات هزینه و امکانات نرمافزار خریداریشده بسیار بیشتر از نیاز سازمان میباشد. در عین حال، الزاما مشکل یک سازمان با خرید یک ERP یا یک سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) جامع برطرف نمیشود اگرچه ممکن است بسیاری از بخشها بهواسطه این سیستمها مکانیزه شوند، لیکن معمولا مشکلات دیگری نیز در سازمانها وجود دارند که این مشکلات را میتوان با راهحلهای بسیار ساده و کمهزینه برای سازمان مرتفع نمود.
فرآیند توسعه نرم افزار
به طور کلی فرایند طراحی و توسعه نرم افزار سه مرحله اصلی دارد که این مراحل را در ادامه شرح خواهیم داد.
تحلیل نرم افزار
یکی از حیاتی ترین کارها در فرایند تولید نرم افزار تحلیل و امکان سنجی نرم افزار می باشد. مشتریان عموما تصوری کلی و انتزاعی از نرم افزار مورد نیاز خود دارند. خیلی از اوقات نیازمندی هایی که مطرح می کنند متضاد یکدیگر هستند و گاهی اوقات پیاده سازی نیازمندی های مطرح شده توسط مالک محصول غیر قابل پیاده سازی می باشد. در این مرحله از فرایند توسعه محصول، خبره ترین کارشناسان این شرکت با مالکین محصول جلسات متعددی خواهند داشت و کمک می کنند تا مشتری و تیم فنی توسعه دهنده به زبان مشترک و دید مشترکی درباره محصول برسند. خروجی این مرحله کلیه نیازمندی ها و امکاناتی است که نرم افزار باید در انتها داشته باشد و این نیازمندی ها در اختیار تیم توسعه دهنده قرار خواهد گرفت.
پیاده سازی و تست نرم افزار
پیاده سازی نرم افزارها در شرکت توسط سه تیم مختلف انجام خواهد شد. تیم طراحی واسط کاربری وظیفه طراحی ظاهر نرم افزار را بر عهده دارد. این تیم با رعایت اصول UX، و مطالعه امکاناتی که در فاز قبل تهیه شده است اقدام به تولید واسط کاربری نرم افزار خواهد کرد. اگر پروژه نرم افزاری نیاز به طراحی اپلیکیشن موبایل داشته باشد، تیم واسط کاربری موبایل نیز با تیم تیم طراحی واسط کاربری نرم افزار به صورت مشترک بر روی طراحی واسط کاربری کار خواهند کرد.
به صورت موازی با تیم طراحی واسط کاربری، تیم طراحی نرم افزار، ساختار دیتا بیس و معماری نرم افزار را آماده می کنند. معمولا در حین طراحی نرم افزار، مجدادا جلساتی با مشتری گذاشته خواهد شد و کارهای انجام شده تشریح خواهد شد که اگر مشکلی در فرایند طراحی وجود دارد همین ابتدا رفع شود. پس از تکمیل طراحی نرم افزار تیم توسعه دهنده و تست کار خود را شروع کرده و نرم افزار را بر اساس امکاناتی که در فاز تحلیل شناسایی شد و طراحی انجام شده توسعه می دهند و پس از پایان هر روال کاری تست نرم افزار انجام خواهد شد.
استقرار، آموزش و پشتیبانی
پس از پایان پیاده سازی و تست نرم افزار، جهت بهره برداری در محیط کاری کارفرما استقرار داده می شود. پس از استقرار نرم افزار، آموزش های لازم برای سطوح مختلف سازمان برگزار می گردد. آموزش ها بسیار مهم می باشد، از آنجایی که معمولا کارمندان سازمان برای استفاده از تکنولوژی های جدید مقاومت نشان خواهند داد این آموزش ها اگر به شکل جذاب و اصولی نرم افزار را معرفی نمایند می تواند از همان ابتدا فرهنگ استفاده از نرم افزار را به خوبی در سازمان جاری سازد. پس از استقرار موفق نرم افزار وارد مرحله پشتیبانی خواهیم شد که در این مرحله خطاهایی که ممکن است مشتری در محیط واقعی با آن ها رو به رو شود رفع می گردد همچنین نسخه های جدید نرم افزار برای مشتری نصب خواهد شد.
روش مدیریت پروژه
تلاش برای بهبود روش های مدیریت پروژه و ابداع روش های جدید از ابتدای ظهور علوم نرم افزار تا کنون نشان دهنده نیاز به ساختاری منظم برای اداره و مدیریت نحوه پیشبرد کار در تیم های توسعه نرم افزار است.
آخرین روشی که از سال ۲۰۰۶ تا کنون به عنوان بهترین استاندارد مدیریت و پیشبرد پروژه در تیم های نرم افزاری توسط برترین شرکت های دنیا انتخاب شده و پشتیبانی می شود Scum می باشد. این شرکت نیز از این روش در فرایند تولید نرم افزار استفاده می کند.
این روش، مدیر پروژه، برنامه نویسان، مالک محصول نهایی و سایر ذینعفان پروژه را به هیچ وجه درگیر پیچیدگی های روش های پیشین مانند RUP نمی کند. زیرا روش اسکرام همه چیز را ساده و قابل فهم کرده است و هدفش ارتباط بیشتر ذینعفان نرم افزار با یکدیگر می باشد
در فراید تولید نرم افزارهای اختصاصی در شرکت ، خروجی تحلیل های انجام شده بر روی scrum board خواهد رفت و خروجی های کار به صورت شفاف با زمان بندی مشخص خواهند شد. از این رو مالک محصول و ذینعفان پروژه یک دید کلی از آنچه که قرار است اتفاق بیفتد و زمان دریافت هریک از خروجی ها خواهند داشت.